DUURZAAMHEID

BESCHERM HUN TOEKOMST

Beschermen wat het belangrijkste is: het is onze missie veilige, comfortabele, duurzame en eenvoudig te gebruiken mobiliteitsoplossingen voor kinderen aan te bieden.

Sinds de ontwikkeling van het eerste autostoeltje voor kinderen van Britax Römer in 1966, hebben we miljoenen kinderen over de hele wereld beschermd tijdens hun reizen.

Net als onze zorg voor kinderen en hun veiligheid wereldwijd, dragen wij ook grote zorg voor de wereld waarin zij opgroeien.

Meer informatie over de stappen die wij zetten op onze reis richting een duurzame toekomst.

Dit is nog maar het begin

We werken voortdurend aan nieuwe projecten

GREEN SENSE

by Britax Römer

De stoffen kappen zijn gemaakt van 100% gerecycleerde PET plastic flessen. Tot wel 138 plastic PET-flessen per product worden gebruikt om zacht garen te spinnen en zo de premium stoffen kappen van 100% gerecycleerd polyester te maken.

Een nieuwe serie van duurzaam geproduceerde autostoeltjes en kinderwagens

De mesh-stof met diamantpatroon, eveneens 100% gerecyclederd en fijnmazig omwikkeld met een patroon van rechte steken, is bewust geïntegreerd in het ontwerp van de bekledingafdekkingen om de luchtcirculatie te ondersteunen waardoor uw kindje het extra comfortabel heeft tijdens het reizen.

SCHOON WATER PROJECT

In samenwerking met MyClimate ondersteunt Britax het project voor schoon drinkwater in scholen en huishoudens in Oeganda, een project met certificering volgens de gouden standaard.

Het primaire doel van het programma is het verspreiden van waterzuiveringssystemen voor huishoudens met een laag inkomen en instituties als scholen, om te beginnen in Oeganda.


Koolstof-financiering wordt gebruikt om huishoudens toegang tot technologieën voor schoon water te bieden, waarbij het levensonderhoud en gezondheidsomstandigheden van duizenden mensen wordt verbeterd.

MADE IN GERMANY

“Made in Germany” is iets waar wij zeer aan hechten. Niet alleen het idee en het ontwerp van het autostoeltje komen uit Duitsland zelf, het gros van onze stoelen wordt ook hier geproduceerd.