Ontdek Britax Römer

Ontdek Britax Römer

Sinds 1966 veiligheid voor kinderen onderweg

Sinds 1966 veiligheid voor kinderen onderweg

Britax Römer wil ervoor zorgen dat ouders en hun kinderen veilig onderweg kunnen zijn. Sinds wij in de jaren 1930 begonnen met het maken van veiligheidsmaterialen en accessoires voor personenwagens heeft ons bedrijf zich volledig voor dit doel ingezet. In 1966 bracht Britax Römer haar eerste kinderzitje voor de auto op de markt en sindsdien is de veiligheid van kinderen onze absolute prioriteit geweest. In de afgelopen vijftig jaar hebben wij kosten noch moeite gespaard om de kleintjes steeds beter te beschermen. Tegenwoordig ontwikkelt en produceert Britax Römer kinderstoeltjes voor de auto, kinderwagens, buggy's en
fietszitjes. 90% van onze kinderstoeltjes voor de auto en onze fietsstoeltjes is “Made in Germany” of “Made in Britain”.

In Europa gemaakt

In Europa gemaakt

Britax Römer heeft een rijk verleden in Duitsland en Groot-Brittannië en is toegewijd aan productie binnen Europa. In 2016 hebben wij ons nieuwe hoofdkwartier geopend in Leipheim, Duitsland. Door deze nieuwe faciliteit kunnen wij nu 90% van onze kinderstoeltjes voor de auto en al onze fietsstoeltjes produceren in Duitsland of Groot-Brittannië.

Met Zorg gemaakt

Met Zorg gemaakt

Onze filosofie is onze klanten van de allerbeste kwaliteit te voorzien en onze producten overtreffen daarom de wettelijke standaarden voor zuiverheid en hygiëne. Van grondige, onafhankelijke proeven in de diverse fasen van het productieproces en onze eigen minimumeisen die veel strenger zijn dan de wettelijke richtlijnen, tot de hoge kwaliteitsstandaarden waar we al onze samenwerkingspartners aan onderwerpen. De inspanningen die wij leveren zijn in de afgelopen jaren ruim erkend door consumententests zoals de Duitse Stiftung Warentest. In deze tests behalen wij voortdurend de hoogste cijfers in de categorie chemicaliën.

Getest volgens de hoogste standaarden

Bij Britax Römer gaat blijven voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden boven alles. Daarom zijn wij pioniers geweest in in-house dynamisch testen en hebben wij in Europa 2 autostoelfabrieken van wereldklasse. Daarnaast lanceerden wij in 2017 een van de meest moderne en technisch hoogstaande botsproefcentra autostoeltjes voor kinderen ter wereld.

Ieder wandelwagenmodel wordt uitvoerig getest op diverse klimaat-, temperatuur-, weers- en wegomstandigheden; piepen en zelfs een “bijtproef” op de speelbeugel. Verder hebben we strenge beperkingen ingesteld voor meer dan 500 chemicaliën tests die uitgevoerd worden door onafhankelijke testlaboratoria conform ons algemene testprotocol dat alle wettelijke vereisten – zoals REACH – omvat.

Getest volgens de hoogste standaarden