Made in Germany

Made in Germany

Gemaakt voor onze kinderen, gemaakt voor jouw kinderen!

Sinds de ontwikkeling van de eerste Britax Römer autostoel, ruim 50 jaar geleden, hebben meer dan 500 werknemers er elke dag aan gewerkt om onze producten nog veiliger te maken. We weten hoe belangrijk het is om dierbare kinderen te beschermen, omdat we zelf ouders zijn.

“Made in Germany” heeft een hoge prioriteit voor ons. Het is niet alleen het idee voor of ontwerp van een autostoel die in Duitsland is ontwikkeld, de meerderheid van onze stoelen wordt ook hier geproduceerd. “Made in Germany” – van concept tot eindproduct.

Van concept tot een veilige autostoel voor kinderen

Het kost twee tot drie jaar om een nieuwe Britax Römer autostoel te ontwikkelen. Alle betrokken afdelingen, van concepts tot de test- en productiefase, bevinden zich onder één dak. Hierdoor kunnen alle teams samenwerken om ons gemeenschappelijke doel te bereiken en de veiligste autostoelen te produceren.

Gemaakt met een visie

Gemaakt met een visie

In het begin is er het concept in combinatie met Duitse techniek. Productontwikkeling is een continu proces waarbij een team van productmanagers, productontwikkelaars en ingenieurs betrokken is. Onze interne productontwerp- test- en simulatieteams creëren in nauwe samenwerking met elkaar de eerste CAD-modellen. Het team evalueert de modellen, crashtests worden uitgevoerd, het model wordt verfijnd en het proces begint opnieuw tot de autostoel aan alle eisen voldoet.

Met zorg gemaakt

Met zorg gemaakt

Volgens dit principe creëren en ontwikkelen we producten die stijlvol zijn en in lijn met de huidige trends en kleuren. Voor ons gaan veiligheid en ontwerp hand in hand. Daarom doen we er alles aan om te verzekeren dat de gebruikte materialen zo weinig mogelijk schadelijke stoffen bevatten en van de allerhoogste kwaliteit zijn. Om dit te garanderen hebben we de volledige productie van onze hoezen naar Europa gebracht.
Het resultaat is een product dat niet alleen veiligheid garandeert, maar ook ergonomisch en goed ontworpen is.

Gemaakt om te beschermen

Gemaakt om te beschermen

Tijdens het ontwikkelingsproces ondergaat een autostoel keer op keer diverse tests. Naast continue crashtests in een van onze vier testfaciliteiten in Europa, wordt de stoel ook virtueel getest. We gebruiken Computer-Aided Engineering (CAE) om gedetailleerde virtuele botsingen te simuleren. Hiermee krijgen wij een gedetailleerd inzicht in de effecten van een ongeluk.
Maar zelfs als de autostoel in serieproductie is, houdt het testen niet op. Met regelmatige tussenpozen testen we autostoelen uit de productie in onze crashtestfacilteiten, en testen bovendien het harnas en de andere veiligheidselementen.

Gemaakt met kennis

Gemaakt met kennis

Onze autostoelen worden met de hand geproduceerd. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat elke schroef perfect past en dat een veilig product wordt gecreëerd. Ervaring speelt een belangrijke rol bij Britax Römer – een aantal van onze productiemedewerkers maakt al 35 jaar deel van het team uit.
In samenwerking met onze leveranciers zorgen we voor de allerkortste transportroutes. Hierdoor wordt synergie gecreëerd en het verbetert de samenwerking tijdens de productontwikkeling. Bovendien geven we een duidelijk voorbeeld qua duurzaamheid en een beter CO2-evenwicht met korte transportroutes en minder verpakkingsmateriaal.

Al onze autostoelen zijn ontwikkeld, gestyled en getest in Duitsland. Ongeveer 70% van onze autostoelen zijn Made in Germany.