Veiligheidsmededeling

Veiligheidsmededeling

Vervanging van de schouderpads van de Britax Römer MAX-FIX

Bij de actuele kinderzitjestest van de Duitse consumentenvereniging Stiftung Warentest en de Duitse automobielclub ADAC zijn 16 verschillende autokinderzitjes getest. Bij deze test heeft de Britax Römer MAX-FIX (groep 0+/1; geboorte tot 18 kg) "goede" resultaten weten te behalen bij de punten Veiligheid en Gebruik/Ergonomie, maar kreeg helaas puntenaftrek en daardoor het eindoordeel "onvoldoende" omdat er schadelijke stoffen werden aangetroffen die mogelijkerwijs gevaarlijk zouden kunnen zijn.

De beoordeling met het cijfer "onvoldoende" (5,5) is gebaseerd op een verhoogde belasting van mogelijk schadelijke stoffen (PAK's), die werden aangetroffen in de schouderpads van de MAX-FIX. Deze PAK-chemicaliën zijn bijproducten die ontstaan tijdens de productieprocessen van kunststoffen en die door verschillende officiële instituten worden geclassificeerd als potentieel schadelijk. Wij willen hierbij echter nogmaals benadrukken dat de MAX-FIX conform de wettelijke eisen (bijv. volgens REACh-conformiteit) is goedgekeurd en dat deze stoffen in geen enkele wettelijke eis verboden zijn. De Stiftung Warentest test strenger dan de wettelijke eisen en werkt haar testprotocol bovendien voortdurend bij.

Ons interne testprotocol omvat meer dan 144 verschillende chemicaliën en is gebaseerd op EU-richtlijnen, actueel gepubliceerde en geldende normen, inzichten uit de markt en aanbevelingen van testlaboratoria. Wij werken ons interne testprotocol voortdurend bij en controleren continu de meest uiteenlopende bronnen om er zeker van te zijn dat aan alle wettelijke eisen wordt voldaan. Daarom zullen wij ervoor zorgen dat we vanaf nu ook rekening zullen houden met de door Stiftung Warentest gevonden PAK-stoffen.

Natuurlijk nemen wij de resultaten van dit gerespecteerde, onafhankelijke testinstituut - net als u - zeer serieus. Daarom hebben we onmiddellijk een proces gestart en nieuwe schouderpads ontwikkeld die compleet vrij zijn van schadelijke stoffen en die niet de gevaarlijke stof bevatten die door de Stiftung Warentest is aangetoond. De nieuwe schouderpads zijn nu samen met de MAX-FIX opnieuw goedgekeurd. Bovendien werden de schouderpads onderzocht op chemicaliën - inclusief de genoemde PAK-chemicaliën - en beoordeeld als vrij van schadelijke stoffen. De compleet nieuwe schouderpad is dankzij een nieuwe vorm gemakkelijk te herkennen.

Wij zullen nu de schouderpads bij alle MAX-FIX-producten in ons magazijn, evenals bij alle zitjes in voorraad bij onze handelaren vervangen. Daarnaast willen wij u, indien u al een MAX-FIX hebt gekocht, een kosteloze omruiling van de schouderpads aanbieden, zodat u verder een goed gevoel behoudt bij het gebruik van het product en uw volledige vertrouwen in het product weer hersteld is.

Omdat zo eenvoudig mogelijk voor u te realiseren, bieden wij u twee alternatieven aan voor het verkrijgen van de kosteloze, vervangende schouderpads: via de betreffende handelaar bij wie u het product hebt gekocht of via onze Britax Römer-klantenservice.

De contactgegevens van onze klantenservice in Nederland is:

U ontvangt samen met de vervangende schouderpads ook een handleiding die u helpt bij het eenvoudig vervangen van de schouderpads. Daarnaast hebben wij bovendien een korte video gemaakt die u daarbij eveneens moet helpen. U kunt de video via de onderstaande link openen:

Met behulp van de volgende link kunt u nogmaals de handleiding voor het vervangen downloaden:

MAX-FIX Vervanging van de schouderpad (PDF)

Mocht u de MAX-FIX pas onlangs hebben gekocht en mocht u niet zeker weten of het zitje al voorzien is van de nieuwe schouderpads, dan kunt u dat met behulp van de volgende afbeeldingen eenvoudig controleren:

Orginele schouderpads Nieuwe schouderpads

Bovendien willen wij graag benadrukken dat de Stiftung Warentest de MAX-FIX wat betreft veiligheid en gebruik/ergonomie als "goed" heeft beoordeeld. Het kinderzitje werd bovendien ook in Zweden onderscheiden met de PLUS-test - dit is een test die is gebaseerd op nog hogere impulsen en dynamische eisen dan de test van Stiftung Warentest/ADAC. Tot nu toe hebben slechts negen kinderzitjes de PLUS-test met succes doorstaan - de MAX-FIX was er een van.

U kunt er daarom zeker van zijn dat uw kind veilig en goed beschermd onderweg is in de MAX-FIX.